[Arvodesgruppen] Manus och ekonomi

Bertholof Brännström bertholof at bobmedia.se
Fre May 20 18:12:03 CEST 2022


Hej Nana
Jag är ansvarig för Umeåträffen den 2 juni. Är på Svalbard nu så jag har inte möjlighet att jobba med upphovsrätten förrän i mitten av nästa vecka. Men skicka gärna det du har med lite tips och erfarenheter.
Bertholof
……………………….
Bertholof Brännström
Frilansjournalist i Umeå
BOBMEDIA
Strömbäck 150
905 82 UMEÅ
+46 70 2661178
bertholof at bobmedia.se
www.bobmedia.se



> 20 maj 2022 kl. 18:01 skrev Nana Eshelman Håkansson <nana at nanahakansson.se>:
> 
> Hej alla!
> Jag har redan mejlat Björn och Soledad i Syd manuset och presentationen av panelen som vi använde oss av i gbg. Vem är ansvarig för kvällen i Umeå? Jag mejlar gärna, kanske hittar ni lite inspiration!
> 
> Jag måste säga att jag själv blev överraskad hur något som låter byråkratiskt och torrt på pappret blev levande och jättespännande genom samtalet. Jag lärde mig massor, och det var en kunnig panel som hade olika ingångar. 
> 
> Kan någon rapportera från Arvodeslunchen? Hur många kom? Jag hade tyvärr inte möjlighet att närvara.
> 
> Vi har ju haft diskussioner om representation i panelerna, och för att det inte ska bli några missförstånd – varken jag eller mina kollegor i Västra har på något sätt något emot någon av panelmedlemmarna. Att vi ifrågasatte att både Gert och Hasse skulle åka handlade enbart om ekonomi, att vi genom att spara in på resor och boende har mer pengar till det andra arbetet vi har framför oss. Nu säger Hasse att han kommer att göra filmen gratis, det är jag helt emot. Som fackförbund ska vi ge skäligt betalt – det är ju det hela Arvodeskampanjen handlar om. 
> 
> Samma sak gäller Västras inställning till Arvodeslunchen. Det är en fråga om representation helt enkelt. Vi ifrågasätter inte någons kompetens, utan efterfrågar mångfald. Och att arrangörerna måste räkna in sig själva som representanter för Riks vid evenemang. Det vill säga, på arvodeslunchen har fördelningen, som vi ser det, varit fyra män och en kvinna. 
> 
> Nu till ekonomi. Hasse, vilka faktureringsuppgifter är det som gäller? Så att jag kan ge info till haket vi hade vårt evenemang på så att de kan skicka faktura snarast möjligt. Jag kan redan nu redovisa att det gick på 1000 kr + moms för lokalen och 2300 + moms för mat och dryck för 30 personer. 
> 
> Och en ekonomisk fråga gällande själva arbetet i Arvodesgruppen. Hur vill du att vi gör där? Ska vi mejla info om antalet arbetade timmar i samband med upphovsrättskvällen samt Arvodeskampanjen och redovisa vad som är vad (möten respektive egenarbete)? 
> 
> Jag kommer gå på semester i juni och vara ledig juli ut. Men tänkte sätta igång på allvar med nätverksbyggandet i augusti så att jag har något nytt att komma med till nästa möte. Men då vill jag veta hur många timmar jag bör lägga på det. Jag ju relativt ny i gruppen: finns det något maxtak för hur många timmar vi ska lägga på nätverks-kartläggningen? 
> 
> Allt gott, 
> Nana
> 
> ..................
> Nana Eshelman Håkansson
> +46704097529
> 
> -- 
> Arvodesgruppen mailing list
> Arvodesgruppen at frilansriks.se
> https://lists.frilansriks.se/mailman/listinfo/arvodesgruppen

-------------- next part --------------
En HTML-bilaga skiljdes ut...
URL: <http://list.nmugroup.com/pipermail/arvodesgruppen/attachments/20220520/1b7d34be/attachment.html>


More information about the Arvodesgruppen mailing list